Hrvatsku obalu krasi više od tisuću otoka, otočića i hridi. Oko točne brojke još traju polemike, ali najčešće spominjana je 1246. Najčuvenija otočna skupina su Kornatsko otočje koji većim dijelom spadaju u Nacionalni park Kornati. Arhipelag je smješten u srednjoj Dalmaciji, u blizini gradova Zadra i Šibenika. Broji više od 150 otočića na površini od 320 km². Ukupna površina Nacionalnog parka Kornati je oko 220 km² s 89 otoka, otočića i hridi.
 
Još su dva hrvatska nacionalna parka na otocima. Nacionalni park Brijuni je otočje na sjeveru hrvatskog Jadrana, par kilometara zapadno od istarske obale. Brijuni se sastoje od 14 otoka i otočića ukupne površine 36,3 km². Nacionalni park je i na otoku Mljetu, najšumovitijem hrvatskom otoku nadomak Dubrovnika. Posebna je to destinacija na čitavom Mediteranu zbog svoje nevjerojatne prirodne i kulturne baštine. Tu su još i parkovi prirode na Dugom otoku i Lastovu.
 
Otok Krk dijeli titulu najvećeg otoka sa susjednim otokom Cresom, oba površine 405,78 km². Osim navedenih, Hrvatska ima još 60-ak naseljenih otoka na kojima se možete probuditi pod krovom otočkih domaćina, u nekoj od mirnih luka Jadrana.
 
Apartmanija.hr Vam pruža usluge posredništva pri traženju smještaja na hrvatskim otocima bez provizije, a, uz sve neophodne informacije, i direktan kontakt s iznajmljivačima telefonom ili putem formulara na dnu ponude svakog od iznajmljivača turističkih usluga. Dobrodošli na hrvatske otoke, raj na zemlji!