Split, grad od 1700 godina tradicije. Pod zaštitom UNESCO-a i upisanog u registar Svjetske kulturne baštine, smjestio se na najtoplijem području sjeverne obale Sredozemlja. Split je nastao iz Dioklecijanove palače koju je rimski car Dioklecijan dao izgraditi prije 1700 godina kako bi ondje proveo posljednje godine svog života. U sačuvanom djelu palače, u podrumima se odvijaju razne manifestacije poput Dioklecijanovih večeri i raznih kulturnih dogadjaja.
Pri posjetu Splitu, posjetioci mogu birati izmedju privatnog smještaja, apartmana, hotela, vila i jahti ili jedrilica. Smjestaj varira od luksuznih hotela i vila do malih prenocista i soba u privatnom smjestaju.Smještaj je kategoriziran zvjezdicama koje su vidljive na svakom objektu registriranom kod turisticke zajednice. Turisticku ponudu Splita svakako upotpunjuje gastronomska ponuda koju krasi pridjev jedne od najzdravijih kuhinja svijeta. Uobicajen prizor na stolovima restorana i vasih apartmana bit ce  kvalitetna i svjeza riba, morski plodovi, hobotnice ili meso u kombinaciji s domacim kruhom i svjezim povrcem te boca na daleko poznatog crnog dalmatinskog vina.
Osim kulture, kvalitetnog smjestaja i gastronomije, splitska regija se moze pohvaiti i okolnim mjestima kao sto su: Bol na Bracu, otok Hvar, Makarska i Baska voda, sve od reda poznate turisticke destinacije.

Apartmanija.hr Vam bez provizije pruza usluge posrednistva pri trazenju smjestaja  u Splitskoj regiji uz sve neophodne informacije i direktan kontakt s iznajmljivačima putem formulara na dnu ponude svakog od iznajmljivaca turistickih usluga. Dobro dosli u Split!