Split je grad s 1700 godina tradicije. Pod zaštitom UNESCO-a i upisan u registar Svjetske kulturne baštine, smjestio se na najtoplijem području sjeverne obale Sredozemlja. Split se rasuo iz Dioklecijanove palače koju je rimski car Dioklecijan dao izgraditi prije 1700 godina kako bi ondje proveo posljednje godine svog života. U sačuvanom djelu palače, u podrumima, se odvijaju razne manifestacije poput Dioklecijanovih večeri i drugih kulturnih dogadjaja.
 
Pri posjetu Splitu, gosti mogu birati izmedju privatnog smještaja, apartmana, hotela, vila, kuća za odmor i soba. Turističku ponudu Splita i okolice upotpunjuju čarobne plaže i gastronomska ponuda koju krasi pridjev jedne od najzdravijih kuhinja svijeta. Uobičajen prizor na stolovima restorana biti će kvalitetna i svježa riba, morski plodovi, hobotnice ili meso u kombinaciji s domaćim kruhom i svježim povrćem te boca nadaleko poznatog crnog dalmatinskog vina.
Osim kulturom, kvalitetnim smještajem i vrhunskom gastronomijom, splitska regija se može pohvaliti i čuvenim otocima te popularnim turističkim destinacijama kao što su Bol na Braču, otok Hvar, Makarska, Baška voda i mnoga druga malena mjesta srca našega. Ni ruralni turizam ne zaostaje pa se u zaleđu mogu pronaći prekrasne vile s bazenima, a za istraživanje preporučujemo bajkoviti Imotski i njegovu okolicu.

Apartmanija.hr pruža usluge posredništva pri traženju smještaja u Splitu i okolici bez provizije uz sve neophodne informacije i direktan kontakt s iznajmljivačima putem formulara na dnu ponude svakog od iznajmljivača turističkih usluga. Dobrodošli u Split i okolicu!