Dubrovnik je srednjovjekovni grad, smješten u okruženje očuvanih prirodnih ljepota s blagom mediteranskom klimom. Riznica je kulturno povijesnih spomenika, muzeja i galerija. Spomenute vrijednosti stvorile su od grada Dubrovnika slikoviti prostor koji nudi bogati izbor raznovrsnih doživljaja i uzbuđenja, ali i potpuni bijeg od svakodnevice u čarobnom krajoliku mediteranske obale s okolnim otočićima i prekrasnim primorskim pejzažima.
 
Dubrovnik je oduvijek bio poznat po odličnoj smještajnoj infrastrukturi. Veliki broj vrhunski opremljenih hotela, kuća za odmor i apartmana osiguravaju mu poziciju najluksuznijeg turističkog odredišta u Hrvatskoj. Iako smještaj u Dubrovniku teži k elitnom turizmu, lako se mogu pronaći i prenoćišta, apartmani i sobe prilagođeni turistima skromnijih potreba.
 
Dubrovačka regija se, osim Dubrovnikom, starom gradskom jezgrom i zidinama, diči i okolnim slikovitim mjestima kao sto su Konavle, Cavtat, Metković, otoci Korčula i Lastovo te mnoštvom ništa manje slikovitih destinacija koje krase okolicu Grada.
 
Apartmanija.hr pruža usluge posredništva pri traženju smještaja u Dubrovniku i okolici bez provizije uz sve neophodne informacije i direktan kontakt s iznajmljivačima putem formulara na dnu ponude svakog od iznajmljivača smještaja. Dobrodošli u Dubrovnik, grad muzej!