Apartmani Hrvatska Logo Apartmanija.hr
Apartmani i sobe Brač, smještaj na Braču. | Prijava korisnika
 • Apartmani Brač
 • Apartments Brač
 • Appartamenti Brač
 • Appartements Brač
 • Apartmany Brač
 • Apartamenty Brač
 • Apartmanok Brač
 • Apartamente Brač
 • Appartements Brač
 • Apartamentos Brač
 • Apartmaji Brač
 • Appartementen Brač
 • Ferielejligheder Brač
 • Apartamenty Brač
Apartmani na Jadranu i do 40% povoljnije!

Apartmani Brač

Posjetili ste mjesto Brač?
Kako Vam je bilo?
Brač

Brač je najveći srednjodalmatinski otok. Dug je 40 km, i površinom je treći otok po veličini na Jadranu. Od kopna je udaljen 6 do 13 kilometara, ovisno na kojem djelu, a između njega i kopna nalazi se Brački kanal koji je na svom najdubljem djelu dubok 78 metara. Od Šolte na zapadnoj strani odvojen je Splitskim vratima, s južne strane od otoka Hvara Hvarskim kanalom koji je na najdubljem djelu dubok 91 metar. Vrlo je blizu najvećeg dalmatinskog grada, Splita, koji se nalazi na kopnu. Dužina obale otoka Brača iznosi 175 kilometara. Na otoku se nalazi i Vidova gora s najvišom točkom od 778 metara što je ujedno i najviše brdo na jadranskim otocima.

Otok Brač ima mediteransku klimu sa dugim i sušnim ljetima i kratkim i blagim zimama. Brač je jedan od najsunčanijih hrvatskih otoka, i prostora općenito, s preko 2700 sunčanih sati u godini. Prosječna zimska temperatura je 9 stupnjeva Celzija, a ljetna 25 stupnjeva Celzija. Snijeg na Braču je prava rijetkost, a i ako padne ne zadržava se dulje od 10 sati.

Brač je otok predivne prirode i gotovo bez zagađenja pošto se na otoku ne nalazi niti jedna industrija koja bi znatnije onečistila zrak.
Prema popisu stanovništva iz 2001. godine, Brač ima 13012 stanovnika. Oni naseljavaju nekoliko naselja i manjih gradova na otoku.

Turizam je vrlo bitna grana na otoku Braču pa je tako i vrlo lako pronaći smještaj. Na Braču se nalazi velik broj hotela i kampova, ali svake sezone najviše gostiju prime privatni apartmani zbog svojih kapaciteta. Tokom ljetne sezone Brač je prepun turista, a i na otoku se nalazi zračna luka pa je vrlo lako dostupan čak i iz udaljenijih destinacija.

Najrazvijenije turističko mjesto na otoku je grad Bol. I druga mjesta na otoku su izrazito privlačna i imaju što ponuditi turistima, ali Bol se diči prekrasnom, jedinstvenom plažom Zlatni rat, koja je uvrštena i na popis najljepših svjetskih plaža. Prostor oko plaže Zlatni rat je raj za surfere koji dolaze iz svih krajeva svijeta uživati u predivnoj prirodi i povoljnim vjetrovima ovog geografskog područja.
Turisti koji žele rekreaciju neće ostati zakinuti na Braču pošto im se nude brojni sportovi. Na Braču također egzistiraju brojne škole ronjenja i jedriličarski klubovi.
Brački kamen je iznimno poznat po svojoj kvaliteti u cijelom svijetu i redovito ga se naručuje za izgradnju brojnih građevina po cijelome svijetu. Postoje i neke tvrdnje da je korišten za izgradnju Bijele kuće u Washingtonu.
Svake godine na Braču se održavaju brojne manifestacije, a samo neke od njih su i Dani boba i blitve i Vanka regule.

Smještaj Brač

Kuća za odmor Kuća Sv.Mikula
Kapacitet: od 6 do 7 osoba u 1 apartmanu
Cijena od
€ 70
na noć
Apartmani Mišetić
Kapacitet: od 1 do 19 osoba u 5 apartmana
Cijena od
€ 20
na noć
Apartmani Mermaid
1 ocjena
Kapacitet: od 2 do 17 osoba u 3 apartmana
Cijena od
€ 40
na noć
Apartmani Nada
5 ocjena
Kapacitet: od 2 do 11 osoba u 3 apartmana
Cijena od
€ 35
na noć
Apartmani Leon Mirca
Kapacitet: od 2 do 14 osoba u 4 apartmana
Cijena od
€ 30
na noć
Apartmani Paola
Kapacitet: od 2 do 9 osoba u 4 apartmana
Cijena na upit
Apartman Vila More
Kapacitet: od 2 do 9 osoba u 2 apartmana
Cijena od
€ 50
na noć
Apartmani Ina
Kapacitet: od 2 do 21 osoba u 4 apartmana
Cijena od
€ 30
na noć

Brač - smještaj u blizini

Karta Brač