Šibenik je srce obale Jadrana. Krasi ga ugodna mediteranska klima i čisto more. Kvalitetan smještaj, brojni otoci i nacionalni parkovi Krka i Kornati, aduti su kojima se diči grad Šibenik i okolica. Šibenik je najmanji grad na svijetu s čak dva UNESCO spomenika - tvrđava Sv. Nikole i Katedrala.
 
Šibenski arhipelag i ušće rijeke Krke na kojem leži grad, priča su o geološkoj posebnosti ovoga kraja i prirodnoj baštini zbog koje je Šibenik značajno nautičko i turističko odredište. Ponudu regije upotpunjuju brojne šibenske restauracije i festivali, kulturne manifestacije i niz tvrđava sagrađenih između 15. i 18. stoljeća. Kulturno povijesna baština Šibenika je iznimna i očarava svakog posjetitelja svojom povijesnom gradskom jezgrom i spomenicima fortifikacijskog i sakralnog graditeljstva.
 
Šibenski arhipelag se sastoji od 249 otoka, otočića i grebena ukupne površine 157 km četvornih. Šest otoka je stalno naseljeno i na njima živi oko 6600 stanovnika. Ponuda smještaja u Šibeniku i regiji je raznolika i pristaje svakom džepu. Manji broj dobro opremljenih hotela do apartmana, kuća za odmor i soba u privatnom smještaju.
 
Apartmanija.hr pruža usluge posredništva pri traženju smještaja u Šibeniku i okolici bez provizije uz direktan kontakt s iznajmljivačima putem telefona ili formulara na dnu ponude svakog od iznajmljivača usluga smještaja. Dobrodošli u Šibenik i okolicu!