Slavonija, plodna ravničarska regija, smještena je na samom istoku Hrvatske između rijeka Dunava, Save i Drave. Nakon Dalmacije, Slavonija je najveća hrvatska povijesna regija koja se diči brojnim baroknim palačama i crkvama, beskrajnim ravnicama, stoljetnim hrastovim šumama, zelenim vinogorjima i autohtonim vinskim podrumima. Najinteresantniji i autentičan smještaj u Slavoniji i Baranji su nadaleko poznata autohtona seoska domaćinstva koja su sačuvala duh prošlosti pa i danas izgledaju kao začarani prolaz u davna vremena kad su se žitelji u narodnim nošnjama vozili selom u kićenoj kočiji uz zvuke tamburice ijedinstvene slavonske pjesme. Osim tradicije, u seoskim etno domaćinstvima naići ćete na nesvakidašnje gostoprimstvo i jednostavnost domaćina koji će svakako na stol iznijeti tradicionalnu slavonsku šljivovicu, kulen, kobasice i ostale slavonske svjetski poznate kulinarske specijaitete.
 
Nakon središnje Hrvatske, Slavonija je najveća turistička regija Hrvatske koju čini pet županija:
Virovitičko-podravska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska. Turizam u Slavoniji i Baranji je u porastu unazad par godina upravo zbog tradicije, prirodnih bogatstava i garantiranog mira koje pruža svojim posjetiteljima. Naime, Slavonija i Baranja se ne nalaze blizu rutama koje vode od okolnih zemalja prema Jadranskom moru pa čuvaju svoj netaknuti šarm koji uz dodir prošlosti, prije svega pruža mir i odmor od stresne svakodnevice i užurbanog života. Tu su i parkovi prirode Papuk i Kopački rit te brojne prirodne lokacije za aktivan odmor.
 
Apartmanija.hr bez provizije nudi usluge posredništva pri traženju smještaja u Slavoniji i Baranji uz sve neophodne informacije i direktan kontakt s iznajmljivačima telefonom ili putem formulara na dnu ponude svakog od iznajmljivača turističkih usluga. Dobrodošli u Slavoniju i Baranju!