Slavonija, plodna ravnicarska regija, smjestena je na samom istoku Hrvatske između rijeka Dunava, Save i Drave. Nakon Dalmacije, Slavonija je najveća hrvatska povijesna regija koja se dici brojnim baroknim palačama i crkvama, beskrajnim ravnicama, stoljetnim hrastovim šumama, zelenim vinogorjima i autohtonim vinskim podrumima. Najinteresantniji i autentičniji smještaj u Slavoniji i Baranji svakako su na daleko poznata autohtona seoska etno domacinstva koja su sacuvala duh proslosti te i danas izgledaju kao da su stala u nekom prijasnjem davnom vremenu kad su se seoski zitelji u narodnim nosnjama vozili selom u kićenoj kočiji uz zvuke tamburice i
jedinstvene slavonske pjesme. Osim tradicije, u seoskim eko domacinstvima naici cete na nesvakidasnje gostoprimstvo i jednostvnost domacina koji ce svakako na stol iznijeti tradicionalnu slavonsku sljivovicu, kulin, kobasice i ostale slavonske svjetski poznate kulinarske specijaitete. Nakon središnje Hrvatske Slavonija je najveća turistička regija Hrvatske koju čini pet županija:
Virovitičko-podravska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska. Turizam u Slavoniji i Baranji je u rastu u nazad par godina upravo zbog tradicije i garantiranog mira koje pruza svojim posjetiteljima. Naime Slavonija i Baranja se ne nalaze bizu rutama koje vode od okolnih zemalja prema jadranskom moru te je sacuvala svoj netaknuti sarm koji uz dodir proslosti, prije svega pruza mir i odmor od stresne svakodnevice i uzurbanog zivota. Apartmanija.hr Vam bez provizije pruza usluge posrednistva pri trazenju smjestaja u Slavoniji i Baranji uz sve neophodne informacije i direktan kontakt s iznajmljivačima telefonom ili putem formulara na dnu ponude svakog od iznajmljivaca turistickih usluga. Dobro dosli u Slavoniju i Baranju!