Moda u Dubrovniku

  • Objavljeno: 30/06/2009

Hrvatski grad festivala, Dubrovnik, domaćin je ovog ljeta i modnom spektaklu 'Dubrovnik fashion week international koji će se održati od 1. do 5. srpnja na najljepšoj svjetskoj pozornici – na Stradunu.
Po prvi put će se na višednevnoj modnoj manifestaciji međunarodnog karaktera na jednom mjestu okupiti neki od najperspektivnijih hrvatskih i europskih dizajnera, koji će svoje maštovite kolekcije predstaviti stanovnicima Dubrovnika i brojnim turistima koji ga pohode.
Stradun je posebna 'pozornica', mjesto koje rijetko koga ostavlja ravnodušnim, a nastupiti u njegovom čarobnom ambijentu izuzetna je čast i odgovornost prema tradiciji i ljepoti Dubrovnika. Moda je već odavno dosegnula sfere umjetnosti, pa će stoga biti jedinstveno iskustvo gledati modne revije na dugačkoj pisti koja će biti postavljena ispod Zvonika i sa scenografijom renesansnih i baroknih palača, tvrđava, fontana i trgova, kakvu za svoje modne spektakle nema nijedna svjetska modna metropola. DFWI će se održati pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH, Grada Dubrovnika i Dubrovačko neretvanske županije, a vjerujemo i uvjereni smo i kako će biti značajan doprinos turističkoj, kulturnoj te nadasve modnoj promociji Hrvatske. Osim uglednih modnih dizajnera i modela, DFWI će ugostiti i brojne umjetnike, glazbenike, modne novinare i kritičare, celebrityje, jet-settere te druge ugledne goste iz Hrvatske i svijeta. Zahvaljujući svjetski poznatim gostima iz svijeta mode i javnog života, koji su već potvrdili svoj dolazak na naš modni event, Dubrovnik će ponovo biti poprište najznačajnijih ovoljetnih događanja, ne samo u Hrvatskoj već i puno šire.

Što ti misliš?

Više vijesti