Kome i kada izdati račun za smještaj u domaćinstvu?
komentara 2

Iznajmljivanje apartmana preko agencije: Kako izdati račun i smije li biti izražen u eurima?

Na čije ime i na koji iznos ćemo izdati račun za rezervacije smještaja ako surađujemo s posrednicima? Smije li iznajmljivač naplaćivati svoje usluge u eurima i izdavati račune izražene stranim novčanim vrijednostima?

Opremanje apartmana za osobe s invaliditetom

Opremanje apartmana za osobe s invaliditetom
komentara 1

Pristupačnost osobama s invaliditetom kod privatnog smještaja u Hrvatskoj je relativno niska. Koja je oprema apartmana za osobe s invaliditetom i što je pristupačan smještaj? Koliko smo svjesni što znači pristupačan turizam i kako postati dio pokreta `turizam za sve´?

Obveze privatnih iznajmljivača u 2017. godini

Obveze privatnih iznajmljivača u 2017. godini
komentara 9

Za iznajmljivače obiteljskog smještaja, svaka nova godine donese i nešto novo u propisima kojima se reguliraju obveze domaćina. Podsjetimo se koje su naše obveze i saznajmo što je novo u 2017. godini

PDV na proviziju stranih agencija za iznajmljivače

PDV na proviziju stranih agencija za iznajmljivače
komentara 27

Booking.com provizija + PDV, da ili ne? Što je s drugim stranim agencijama i oglašivačima? Obračunavamo li i plaćamo PDV na usluge agencija i oglašivača smještaja sa sjedištem u inozemstvu?

Porezi za iznajmljivače i što nas čeka u 2017.godini

Porezi za iznajmljivače u 2017. godini

Kakve izmjene donosi novi Zakon o porezu na dohodak i mijenja li se što za iznajmljivače paušalce? Koji su rokovi za plaćanje paušalnog poreza u ovoj godini?

Smijemo li strancima naplatiti višu cijenu smještaja?

Smijemo li strancima naplatiti višu cijenu smještaja?

Zakon o uslugama zabranjuje diskriminaciju primatelja usluge na osnovi državljanstva, odnosno mjesta prebivališta ili boravišta. Nijedan prodavatelj roba ili usluga, pa tako ni iznajmljivač, ne smije naplaćivati višu cijenu robe ili usluge strancima

Popularno:
Posljednji komentari:
Preporuke:
Budi u toku!

23.353 iznajmljivača prima vijesti u sandučić!