Ideje i trendovi
1 105 15.8K

Mali trikovi fotografije za iznajmljivače apartmana

Čak 96 posto potraga za smještajem započinje internetskim pretraživanjem. Ono što najviše zadržava pozornost turista su fotografije. U potrazi za smještajem, gotovo svi preskaču oglase bez slika ili one s loše snimljenim fotografijama. Dobre fotografije su nužne za učinkovito oglašavanja apartmana

Svaki iznajmljivač apartmana bi trebao biti svjestan važnosti fotografije prilikom oglašavanja smještaja. Jednom kada su apartman, soba ili kuća za iznajmljivanje opremljeni i potrebna rješenja pribavljena, slijedi fotografiranje apartmana kako biste mogli promovirati vaše smještajne kapacitete na internetskim stranicama.

Nekad, ne tako davno, tiskovine i internetske stranice krasila su slova. Slova koja u nepreglednom nizu tvore prvo riječi pa rečenice, potom odlomke, da bi u konačnici srasla u tekstove, tekstove koje smo pažljivo čitali kako bi dobili konkretne informacije. Tu i tamo našla bi se pokoja fotografija. Manja ili veća. U međuvremenu su fotografije rasle, širile se, gutale slova. Tekstovi su postajali sve kraći, a one su ovladale tiskovinama i internetskim domenama.

Danas svijet doživljavamo kroz fotografije. Fotografije prenose iskustva, one su svjedočanstvo i dokaz. Fotografije očaravaju i prodaju. Turizam, kakvog danas poznajemo, ne bi postojao bez ekspanzije fotografije. Ovo su vremena kada svatko posjeduje fotoaparat, makar se radilo o običnm telefonu. Svi nosimo impresije zabilježene u našem pamćenju, poput otisnutih fotografija, s mjesta koja smo posjetili i mjesta na koja tek želimo stići. Fotografije, poput onih nepreglednih pješčanih plaža ili zelenih pašnjaka, najljepša su pozivnica za putovanje predjelima kojima luta naša mašta. Jednako je i s potragom za savršenim apartmanom, odnosno smještajem u fotogeničnoj destinaciji.

Prema nekim istraživanjima čak 96 posto potraga za smještajem započinje internetskim pretraživanjem. Ono što najviše zadržava pozornost turista su fotografije. Fotografija je puno više od pukog rasporeda i izgleda piksela na monitoru.
 

Fotografija je uvijek emocija. Emocije koje privlače turiste su očaranost ljepotom, opuštenost i sreća. To su poruke koje bi fotografije vašeg apartmana trebale prenositi

Prilikom pregledavanja stranica internetskog oglašavanja u potrazi za smještajem, gotovo svi preskaču oglase bez slika ili one s loše snimljenim fotografijama. Zašto? Zato jer je planiranje putovanja jednako uzbudljivo kao i putovanje samo. Dobre fotografije su nužne za učinkovito oglašavanja apartmana i medij za trenutan prijenos emocija koje vaš potencijalni gost želi osjetiti na svom putovanju.

Zato je izuzetno važno da vaše apartmane oglašavate kvalitetnim fotografijama. Možete ih snimiti sami ili angažirati profesionalca koji će to obaviti umjesto vas. Ako želite sami snimati fotografije, ne radite to s mobitelom. Nabavite fotoaparat i iskoristite ovih par trikova za snimanje privlačnih fotografija vaših apartmana.

Fotografije interijera

  1. Temeljito očistite apartman prije snimanja. Uklonite sve nepotrebne stvari. Pripremite ga kao da će gost svaki čas banuti na vaša vrata. Svi se volimo urediti prije fotografiranja, apartman također. Dodajte poneku osobnu stvar. Nešto što sugerira udobnost i opuštanje. Možete rasuti par primjeraka časopisa na noćnom ormariću, staviti cvijeće u vazu ili poslagati voće u zdjele. Što god dodali, neka bude neparnog broja, pasihologija nas uči da je neparan broj privlačniji. Obavezno snimite sve prostorije: kuhinju, spavaću sobu, dnevnu sobu i kupaonicu. Balkone i ostave također ukoliko ih apartman ima.
Apartman Irma - Split

  1. Upalite sva svjetla u apartmanu i otvorite sve prozore. Osvijetljeni prostori su privlačniji od tmurnih mjesta u koja nitko ne želi ući. Izbjegavajte pozicioniranje izvora svjetla u središte fotografije. Okrenite se od prozora ili svjetla, tako će boje na vašoj fotografiji biti življe i vjerodostojnije.
Holiday Home Ana - Makarska

  1. Snimajte iz kuta prostorije. Nastojte uhvatiti dva zida i dio stropa kako biste dali dubinu fotografiji i kako bi prostorija izgledala veća. Širokokutni objektivi lako uhvate i tri zida sobe, ali izbjegavate takve fotografije jer se time postiže dojam zatvorenosti kakav ne želite prenijeti internetskim prostranstvima.
Apartmani Palmas - Crikvenica

Fotografije eksterijera

  1. Fotografije vašeg objekta izvana nisu ništa manje važne od onih snimljenih u interijeru. Uredan okoliš objekta ostavlja dojam brižnosti i pouzdanosti, a to su osobine važne turistu u potrazi za apartmanom iz svojih snova. Obvezno snimite ulaz u objekt, pročelje objekta (kuće ili zgrade), sve ono čemu gost ima pristup (terasa, roštilj, travnjak, dvorište, parking, itd.), snimite i ono što je atraktivno poput pogleda koji puca na pučinu ili starog bunara koji se vidi s prozora spavaće sobe.
 
Hiže na Bregu - Donja Stubica

  1. Odaberite jutarnje sate vedrog dana za snimanje, tada je svjetlo najljubaznije i fotografije su najljepše s izraženim koloritom. Izuzetak su fotografije s noćnim ugođajem kao na fotografiji dolje. Tada snimajte u sumrak ili u praskozorje.
Vila Lorena - Opatija

  1. Snimajte iz ugla, nastojeći obuhvatiti što više okoliša. Pustite turista da u potpunosti precipira objekt i prostor u kojem je smješten.  
Buc - Cres

Dodatni trikovi ovisno o prostoriji koja se snima

Kuhinja: Na radnim površinama ostavite najviše tri predmeta. Aparat za kavu, zdjela s voćem ili toster. Previše predmeta sugereira na mali radni prostor i odvlači pažnju od ostatka fotografije. Ne zaboravite na pravilo neparnog broja!

Apartmani Villa Dvor - Rogoznica

Kupaonica: Ovdje vrijedi suprotno od preporuka za dnevne sobe. Nemojte nipošto ostavljati osobne predmete poput paste ili brijaćeg aparata. Kupaonica mora ostavljati dojam čistoće i svježine, kao da nikada nije korištena. Preporučljivo je ipak staviti novu rolu papira i spustiti dasku prije snimanja.

Villa Mosor - Omiš

Spavaća soba: Kreveti moraju biti namješteni i to najbolje što možete i znate. Ne ostavljajte odjeću, osim ako ne fotografirate vaš prostrani ormar. U tom slučaju, neka sve bude uredno posloženo.

Apartmani Niky - Zadar

Angažiranje profesionalca za snimanje apartmana, dobra je odluka. Profesionalni fotograf već zna sve trikove za snimanje interijera i eksterijera, a vješt je i kod završne obrade fotografija koja snimljenom materijalu dodaje vrijednost. Međutim, ukoliko ne možete izdvojiti novac za to ili jednostavno vjerujete da to možete obaviti sami, razmišljajte poput turista. Što biste vi voljeli vidjeti na fotografijama smještaja za kojeg ćete se odlučiti na putovanju? Pravilo `manje je više´ ne vrijedi kod postavljanja fotografija na stranice internetskih oglašivača. Što više fotografija, tim bolje. Priložite i koju fotografiju destinacije, restorana u susjedstvu ili šetnjice oko mjesta. Vi znate da je vaš apartman najudobnije mjesto za odmor. Dopustite gostu da to shvati gledajući ga kroz vaše oči!
 
 
Biste li unajmili profesionalnog fotografa za snimanje vaših apartmana?
Da, želim profesionalne fotografije koje mogu koristiti u različite svrhe.
Ne, vjerujem da mogu sam snimiti kvalitetne fotografije.
Poll Maker
 
 
 
 
 
 
1 komentara Uključi se u raspravu
Damir R. - Makarska 17.10.2015 10:06
Nisam ni znao koliko su bitne fotografije, prošle godine na nagovor žene smo stavili nove fotografije i imamo povećanje za 30% u odnosu na lani... E sad možda je zbog toga što je sezona općenito bolja, ali mislim da su i fotke odigrale značajnu ulogu... Našli smo preko googla fotografa koji je to namještao i slike su ispale super...
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu

Za komentirati članak potrebno je ili kao Apartmanija.hr korisnik.

Pročitajte još:

Mali apartman `tri sa tri´, kako ga povećati?!

Koliko nam je važna ocjena gosta?

Popularno: