Bespovratna sredstva Hrvatske turističke zajednice u 2018. godini

Iznajmljivači pravne osobe, obrtnici i OPG-ovi imaju priliku prijaviti se na tri javna poziva HTZ-a za dodjelu bespovratnih sredstava za programe razvoja turističkih proizvoda, prepoznatljivosti domaće turističke ponude i obogaćivanje ponude u pred i posezoni do 31. siječnja 2018.

Bespovratna sredstva Hrvatske turističke zajednice u 2018. godini
 • Četvrtak, 11.01.2018 u 12:01
 • Piše: Antonia Dobrota
 • Foto: Apartmanija.hr
199
Hrvatska turistička zajednica (HTZ) je 4. siječnja 2018. godine objavila Javni poziv za potporu projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima. Prijaviti se mogu tvrtke i obrtnici koji imaju registriranu ugostiteljski djelatnost ili djelatnost pružanja usluga u turizmu, OPG-ovi upisani u Upisnik obiteljskih gospodarstava, ustanove i jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Bespovratna sredstva će se dodjeljivati aktivnostima svrstanima pod dvije mjere.

Mjera 1 će obuhvaćati programe razvoja i unaprjeđenja kvalitete ključnih proizvoda, s naglaskom na pred i posezonu:
 
 • zdravlje i wellness - gradnja i obnova bazena (vanjski najmanje 30 m2 tlocrtne površine i unutarnji najmanje 20 m2, wellness, oprema za fitness centre i teretane, oprema za studio za masažu, saune i dodatna wellness oprema;
 • cikloturizam - bike&bed smještaj, servisi, infrastruktura i odmorišta;
 • pustolovni i sportski turizam - vidikovci, igrališta, penjališta, rafting, špilje, izletišta;
 • eno i gastro turizam - kušaonice, točionice, pokretne kuhinje;
 • poslovni turizam - infrastruktura i oprema za poslovne skupove.
   

Mjera 2 obuhvaća programe razvoja turističkih inicijativa i proizvoda:
 
 • građenje novih ili obnova postojećih smještajnih kapaciteta - hoteli, hosteli, aparthoteli, turistički apartmani, pansioni i dr.;
 • građenje, obnova i opremanje kampova, kamp naselja, kampirališta i kamp odmorišta;
 • javni sadržaji i turistička infrastruktura;
 • dodatni sadržaji uz smještajne objekte.

Najniži iznos potpore je 50.000,00 kuna, a najviši 200.000,00 kuna. Rok za prijavu je do 31. siječnja 2018. godine. Na stranicama HTZ-a detalji uvjeta prijave i potrebna dokumentacije za potporu projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima


Osim navedenog poziva, HTZ je objavio još dva poziva za dodjelu bespovratnih sredstava:
 
Turistički nerazvijena područja određuje Odluka o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti (158/13) iz 2013. godine.

Prijave na sve pozive su otvorene do 31. siječnja 2018. godine, a dodijelit će se potpore u ukupnom iznosu od 9 milijuna kuna. Naglasak je na podizanje kvalitete turističke ponude, brendiranje hrvatskog turizma i razvoj ponude u razdobljima izvan glavne turističke sezone.

Nažalost, privatni iznajmljivači nisu uključeni među prihvatljive korisnike ovih potpora, a od fizičkih osoba se prijaviti mogu samo oni registrirani kao turistička agencija, u skladu s aktualnim propisima o pružanju usluga u turizmu u RH.
Komentiraj, pitaj, pokreni raspravu
Za komentirati članak potrebno se registrirati ili kao Apartmanija.hr korisnik.
Preporuke:
Budi u toku!

22.514 iznajmljivača prima vijesti u sandučić!

Popularno: